Art Gallery O-68 (Velp) reikt voor de derde keer O-68 Award voor beeldend kunstenaars uit

Art Gallery O-68 reikt in 2022 voor de derde keer de O-68 Award uit, een stimuleringsprijs van €10.000. Deze Award staat open voor beeldend kunstenaars die geboren zijn, gestudeerd hebben, werken of wonen in de Nederlandse grensprovincies, Noordrijn-Westfalen in Duitsland of Vlaanderen in België, en die tussen 7 en 16 jaar (2006-2015) geleden afstudeerden aan een kunstinstelling. De prijs beoogt kunstenaars te stimuleren in de periode waarin voor velen een kantelpunt in hun carrière plaatsvindt.

De vakjury voor deze prijs bestaat uit: Isabelle Bisseling, kunsthistoricus, curator en beeldend kunstenaar, Nederland; Gerd Borkelmann, beeldend kunstenaar, curator, Duitsland; Marcel Doorduin, beeldend kunstenaar, docent, Nederland; Karen Vermeren, beeldend kunstenaar, docent, België.

Selectiecriteria zijn kwaliteit van werk en een plan voor de aanwending van de prijs t.b.v. de ontwikkeling van de eigen carrière. Indienen kan van 1 maart tot 1 juli 2022, 24 uur. In september maken ze de 3 finalisten bekend en bezoeken dan hun ateliers.

De prijs wordt uitgereikt tijdens de opening van een expositie van de werken van de 3 finalisten op zondag 16 oktober 2022. De 2 finalisten die de prijs niet gewonnen hebben ontvangen elk €1000. Daarnaast biedt Contemporary Art Platform WARP in St. Niklaas, België, de finalisten een expositie aan.

Het aanmeldingsformulier is te downloaden op: www.gallery-o-68.com/o-68-award/