Nieuwe atelierwoningen in pand Roermondsplein, Arnhem

Wonen en werken in het hart van Arnhem Centrum? Dit is een unieke kans! Grenzend aan de groene omgeving van de te herontwikkelen Blauwe Golven, aan het Roermondsplein worden 4 nieuwe atelierwoningen gerealiseerd, in samenwerking met Portaal. 

Voor deze woningen zoekt SLAK creatieve ondernemers die een atelier met etalagefunctie graag willen combineren met een woning. Een voorbeeld van ateliers met etalagefunctie zijn de ateliers op de Kleine Oord. De totale oppervlakten variëren van  65 tot 111 m2, de woningen hebben vooral een grote atelierruimte. Daarnaast beschikt elke woning naast een keuken, badkamer en separaat toilet over één slaapkamer. De woningen zijn verduurzaamd met extra dik dubbel glas en hebben energielabel B. 

Klik hier voor de plattegrond van Roermondsplein 20, Arnhem

Atelierwoningen

Woning 001. Totale oppervlakte: 93 m2, waarvan atelier: 57 m2 
Woning 002. Totale oppervlakte: 111 m2, waarvan atelier: 77 m2 
Woning 003. Totale oppervlakte: 66 m2, waarvan atelier: 38 m2 
Woning 004. Totale oppervlakte: 81 m2, waarvan atelier: 41 m2

  • De atelierwoningen zijn geschikt voor 1 à 2 persoonshuishoudens. 
  • De huur ligt tussen de €650 en €763, waardoor het aanvragen van huurtoeslag mogelijk is. De voorwaarden voor huurtoeslag vormen tevens de inkomenseis. Daarnaast zijn de verwachte servicekosten en GWL-kosten rond de €170 per maand. 
  • De atelierwoningen zijn per juni 2022 te huren. De kijkdag is ingepland op 28 april 2022. 
  • Kandidaten dienen een actieve beroepspraktijk te hebben en ook te blijven houden. 
  • Om te reageren op de atelierwoningen dien je uiterlijk 26 april een plan in te dienen. Dit plan omvat onder andere de inrichting van de etalage, de openingstijden (voor zover mogelijk) en de werkzaamheden.  

Toewijzing

  • Kandidaten dienen al ingeschreven te staan bij SLAK ateliers (nieuwe inschrijvingen specifiek hiervoor worden gezien de grote interesse niet in behandeling genomen)
  • Het projectteam van SLAK maakt op basis van de ingestuurde plannen een selectie van kandidaten.
  • De toewijzing vindt plaats in samenwerking met Portaal, op basis van een inkomenstoets. De voorwaarden voor huurtoeslag vormen tevens de inkomenseis voor de atelierwoningen.
  • In de toewijzing streven we naar een diverse selectie huurders. 

Wil je reageren op de woning? Dat kan door uiterlijk 26 april je plan in te sturen via algemeen@slak.nl

Doorontwikkeling Roermondsplein, Arnhem