SLAK ateliers zoekt horecaondernemer

In NK2, de nieuwe broedplaats in Arnhem, dient zich de mogelijkheid voor om een tijdelijke horecazaak te openen. Het historische Peter van Ginkel-pand aan de Nieuwe Kade 2 in Arnhem is sinds kort bij SLAK ateliers in beheer. Er worden werkruimtes aan creatieven verhuurd, op het gebied van vormgeving en beeldende kunst.

SLAK ateliers zoekt een horecaondernemer die in NK2 een horecazaak opent, als onderdeel van een bruisende broedplaats. In de broedplaats is er ruim 150 m2 beschikbaar voor horeca, inclusief een terras met uitzicht over de Rijn van ruim 450 m2. De horeca is ondersteunend aan de broedplaats. De huur is €722 per maand, servicekosten liggen rond €45 per m2 per jaar. Alle bedragen zijn exclusief btw.

De ruimte heeft karakter, maar er moet wel in geïnvesteerd worden. Naar verwachting verleent gemeente Arnhem binnen enkele weken de vergunning voor het runnen van een ondersteunende (dag)horeca. Aanvullende vergunningen zijn de verantwoordelijkheid van de ondernemer zelf.

Het karakteristieke pand staat naast het voormalige terrein van de Coberco Melkfabriek en werd tot voor kort gebruikt voor de verkoop van kunstenaarsbenodigdheden. Het terrein wordt door projectontwikkelaar BPD getransformeerd tot het nieuwe Coberco Kwartier, een duurzame woonwijk. Broedplaats NK2 is tot zomer 2023 beschikbaar.

Van de horecaondernemer wordt een openstaande en samenwerkende houding richting de andere huurders verwacht. De huidige samenstelling is een mix van makers op het gebied van beeldende kunst (schilderen), geluidskunst, fotografie, multimediadesign en installaties.

Het is een pré als de ondernemer ook kleinschalige culturele activiteiten kan faciliteren of zelfs organiseren. Daarnaast is het een optie om bijvoorbeeld workshops, catering of andere bijeenkomsten onderdeel te laten zijn van het programma. SLAK ateliers staat open voor initiatief en ideeën.

Word je enthousiast van deze mogelijkheid? Stuur dan z.s.m. een bericht naar algemeen@slak.nl.