Vacature | Communicatieadviseur

Heb jij zin om de culturele sector in Gelderland online en offline op de kaart te zetten? Word je enthousiast van het ontrafelen van ingewikkelde communicatievraagstukken en ben je altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen in marketing? Dan zien we ernaar uit kennis met je te maken! Wij kijken verder dan alleen diploma’s en banen uit het verleden. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw talenten en concrete ervaringen. Daarom gaat solliciteren bij ons net even anders dan anders. Onderaan deze vacature leggen we je uit hoe.

Voor SLAK ateliers zoeken wij een ervaren COMMUNICATIEADVISEUR voor 32 uur per week vanuit ons kantoor in Arnhem.

Waarom wij er zijn als organisatie
SLAK ateliers creëert woon- en werkruimten en broedplaatsen voor culturele en creatieve professionals in Gelderland. Er werken en/of wonen meer dan 1000 makers en organisaties uit de culturele en creatieve sector in de panden van SLAK ateliers. De missie van SLAK is om de creatieve economie (de creatieve makers, initiatieven en organisaties) in Gelderland te faciliteren op het gebied van (woon-)werkruimten, ruimten voor experiment, presentatieruimten en ontmoetingsruimten. Daarnaast is SLAK betrokken bij de ontwikkeling van diverse broedplaatsen en gebiedsontwikkelingsprojecten in Gelderland.

Wat ga jij doen?
Je bent samen met de directeur-bestuurder verantwoordelijk voor het communicatiebeleid van SLAK ateliers. Aan de hand van onze missie en projecten help jij ons onze doelgroepen effectief te bereiken en denk je mee over nieuwe manieren van communicatie. Zo start je met het begeleiden van een rebrandingsproject voor een nieuwe huisstijl en website. Daarnaast stel je een meerjarenplan voor de communicatie en marketing op en neem je actie op de activiteiten die daaruit voortkomen.

Ook help je mee aan het organiseren van events, verzamel je interessante content, laat je communicatiemiddelen ontwerpen en drukken, en schrijf je mee aan beleidsstukken en verslagen. Je bent op de hoogte van nieuwsberichten over en het imago van onze organisatie, zodat we daarop kunnen inspelen. En tot slot onderzoek je wat de behoeften zijn van onze doelgroepen, doe je voorstellen over hoe we daaraan tegemoet kunnen komen en breng je de voorstellen in de praktijk. Je werkt hierbij nauw samen met onze projectleiders en -medewerkers.

Wat wij vragen

  • Enthousiasme over wat wij doen als organisatie en betrokkenheid bij onze klant is een must;
  • Je bent gewend te werken op minimaal HBO+-niveau;
  • Je bent zowel een strategische denker als creatieve uitvoerder;
  • Een journalistieke achtergrond is een pre;
  • Je hebt ruime ervaring met websites, communicatiesoftware en bijbehorende ICT-aspecten;
  • En hebt uiteraard talent voor woord, beeld en tekst;
  • Kennis van beeldbewerkingssoftware is een pre;
  • Je hebt ervaring met het plannen en organiseren van events;
  • En hebt kennis van / ervaring met het ondersteunen van projecten;
  • Je bent in bezit van een rijbewijs.

Als persoon kun je je goed inleven in een ander en daarmee in de doelgroep. Je bent sociaal en op communicatie gericht. Tegelijkertijd vorm je graag je eigen oordeel en visie en neem je makkelijk initiatief. Je houdt van afwisseling en variatie, hebt oog voor de omgeving. Je hebt de energie om dingen voor elkaar te krijgen en gaat enthousiast aan de slag. Je wordt blijer van chaos dan van structuur, put daaruit juist je creativiteit, maar weet de balans te houden tussen beide als het werk planmatigheid vraagt. Je werkt graag samen met anderen naar een doel toe en biedt anderen graag de helpende hand.

Jouw talenten liggen in de volgende competenties: Creativiteit, Omgevingsbewustzijn, Klantgerichtheid, Samenwerken, Resultaatgerichtheid, Communicatief en Initiatief.

Wat wij bieden
Het gaat om permanente functie voor op dit moment 32 uur per week, waarbij je start met een jaarcontract. Het salaris ligt -afhankelijk van je ervaring- tussen de €2400,- en € 2900,- bruto per maand (op basis van 36 uur). We bieden je een mooi en uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Je hebt veel vrijheid om zaken naar eigen inzicht aan te pakken en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen in je vakgebied.

Waarom je met plezier bij ons zult werken
We zijn een informele organisatie met elf medewerkers plus een aantal vrijwilligers en werken vanuit een uniek pand in hartje Arnhem, vlak bij het station. Samen werken we enthousiast en hard aan ruimte voor de culturele en creatieve sector in Gelderland. Ieder vanuit onze eigen professie zijn we bevlogen aan het werk. We kijken uit naar jouw bijdrage hieraan.

Is je interesse gewekt? Laat het ons snel weten!
Meer informatie over de functie kan worden opgevraagd bij onze directeur / bestuurder, Tamar Oosterlaar, via algemeen@slak.nl. Als je direct interesse hebt en voldoet aan wat wij vragen, verzoeken we je dit per hetzelfde emailadres aan ons te laten weten onder vermelding van je naam en je emailadres. We sturen je dan vijf vragen om schriftelijk antwoord op te geven. De antwoorden mail je ons uiterlijk 2 oktober 2022.

Je hoeft dus géén CV en motivatiebrief te sturen, we maken graag kennis met je aan de hand van de vragen, eventueel gevolgd door een persoonlijk gesprek. Vanaf 3 oktober laten we je weten of we met je in gesprek gaan. Vanaf dan vinden ook de eerste gesprekken plaats en we koersen op een start in oktober/november 2022.