Vacature | Ervaren projectmanager Cultureel Vastgoed

Wil je jouw vastgoed- en projectmanagement ervaring inzetten voor de culturele sector in Gelderland? Werk je met plezier allround in een kleine organisatie en draag je graag bij aan levendige steden in Gelderland met betaalbare ruimte voor kunst? Dan zien we ernaar uit kennis met je te maken!

SLAK ateliers zoekt een enthousiaste en ERVAREN PROJECTMANAGER voor 32-36 uur per week op een leuke werkplek in hartje Arnhem.

Wat doet SLAK ateliers?
Stichting SLAK ateliers is een non-profitorganisatie met als doelstelling professionele kunstenaars, creatief ondernemers en culturele organisaties betaalbare werkruimte te bieden in Gelderland. SLAK ateliers is dé organisatie in Gelderland (met de focus op Arnhem en Nijmegen) die ruimte initieert, ontwikkelt en beheert voor creatieve en culturele doeleinden. Wij beheren momenteel ruim 100 panden in diverse steden in Gelderland, waarvan 7 in eigendom. In samenwerking met verschillende partijen onderzoeken wij ook actief de behoefte aan ruimte voor creativiteit. Er worden verkenningen gedaan, concepten uitgewerkt en uiteindelijk ontwikkeld tot prettige werkplekken met plaats voor creativiteit. Bestaande huurders kunnen rekenen op een betrouwbare en klantgerichte organisatie, die continu de veranderende wens van de huurder volgt en die meeneemt in het aanbod van nieuwe ruimte.

Wat ga jij doen?
Naast de bestaande portefeuille worden ook nieuwe ruimtes gerealiseerd voor kunstenaars, creatieve makers en culturele instellingen, omdat er veel vraag is. SLAK ateliers neemt in veel ontwikkelingen de rol van opdrachtnemer aan. Als opdrachtnemer, beoogde hoofdhuurder en beheerder werk je vanuit deze rol vaak nauw samen met gemeentes, corporaties en gebouweigenaren (bestaande bouw), projectontwikkelaars (nieuwbouw) en (onder)aannemers. Je stemt wensen en behoeftes af en kunt goed de verschillende belangen afwegen van de betrokken partijen. Daarnaast ben je de schakel naar de afdeling Beheer binnen de organisatie bij de opzet en oplevering van deze ruimten. Je werkt aan meerdere projecten naast elkaar. Soms ben je ook in de verkenningsfase bij een gebouw of gebiedsontwikkeling betrokken. Zo bouw je concreet mee aan een levendige stad waarin kunst een plek behoudt en krijgt. Voorbeelden van jouw dagelijkse werkzaamheden zijn: afstemmen over en maken van projectplannen/businesscases, meerjarenexploitaties opstellen, projectplanningen maken, contracten sluiten én realisatie van de plannen binnen afgesproken tijd, budget en kwaliteit. Ook ben je betrokken bij strategische vraagstukken t.a.v. onze eigendomspanden en de verduurzaming daarvan.

Voorbeelden van projecten waaraan we momenteel werken met het team en waarin jij een bijdrage gaat leveren:

 • Nieuwe projecten in Arnhem (Doorwerthlaan e.a.) – proces als hoofdhuurder, projectrealisatie in centrum.
 • Eigendomspanden (m.n. Arnhem) renovatie, verduurzaming en strategische keuzes
 • NYMA Nijmegen– coördinatie op zelfbouwkavels in tuin en afstemming met gemeente en community huurders.
 • EKI Nijmegen – bouwproces begeleiden van ruim 4000 m2 nieuwe werkruimtes
 • Egerlaan Apeldoorn – renovatie en bouwproces
 • Gebiedsontwikkelingen in de steden volgen en kansen benutten

Wat wij vragen

 • Enthousiasme over wat wij doen als organisatie en betrokkenheid bij onze klanten en stakeholders is een must;
 • Ervaring met en kennis van (maatschappelijk) vastgoed- en gebiedsontwikkeling en stakeholdermanagement;
 • Je bent gewend te werken op HBO+-niveau en je beschikt ten minste over een afgeronde hbo-opleiding (opleiding bouwproject- / vastgoedmanagement is een pré);
 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring;
 • Ruime projectmanagement ervaring;
 • Ervaring met het opstellen of beoordelen van (huur)contracten;
 • Ervaring in samenwerking met de gemeente;
 • Goed op de hoogte van nieuwe vormen van (circulair) bouwen en beheren, zoals in participatie met huurders.

Als persoon word je gedreven door goede samenwerkingsrelaties en ben je communicatief vaardig. Dit combineer je met een sterke doel- en resultaatsgerichtheid. Je bent creatief en flexibel om dat eindpunt te behalen. Ook onderscheid je makkelijk hoofd- van bijzaken en ga je efficiënt te werk. Jouw initiatief en energie om samen dingen te bereiken werkt aanstekelijk en heeft tot nu toe tot mooie resultaten in je werk geleid.

Jouw talenten liggen in de volgende competenties: Klantgerichtheid, Communicatie, Netwerken, Resultaatgerichtheid, Plannen en organiseren, Samenwerken, Overtuigingskracht.

Wat wij bieden
Het gaat om een permanente functie voor 32-36 uur per week, waarbij je start met een jaarcontract. Het salaris ligt – afhankelijk van je ervaring – tussen de €3500,- en €4500,- bruto per maand (op basis van 36 uur). We bieden je een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Je hebt veel vrijheid om zaken naar eigen inzicht aan te pakken, naast op kantoor ook thuis te werken en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen in je vakgebied.

Waarom je met plezier bij ons zult werken
We zijn een informele organisatie met rond de tien medewerkers en werken vanuit een uniek pand met kunstenaars in hartje Arnhem. Samen werken we hard en zonder winstoogmerk aan ruimte voor de culturele en creatieve sector voor de steden Arnhem en omgeving. Ieder vanuit onze eigen professie zijn we elke dag bevlogen aan het werk. We kijken uit naar jouw bijdrage aan ons Verhuur- en Projectenteam.

Is je interesse gewekt? Laat het ons snel weten!
Meer informatie over de functie kan worden opgevraagd bij Tamar Oosterlaar (directeur-bestuurder). I.v.m. vakanties zijn wij minder goed bereikbaar en nemen wij op woensdag 11 augustus contact met je op om je vragen te beantwoorden. Graag via algemeen@slak.nl aangeven indien je vragen hebt.

Stuur motivatie en CV uiterlijk 2 september 2021 naar t.oosterlaar@slak.nl en naar algemeen@slak.nl. Vanaf de week van 6 september vinden de eerste gesprekken plaats en we koersen op een start rond december 2021.