Verbouwing zolder De Vlindertuin afgerond; nieuwe ateliers beschikbaar

In het monumentale pand ‘De Vlindertuin’ komen verschillende riante, lichte werkruimtes beschikbaar! Onlangs is de zolderverdieping van het voormalige schoolgebouw verbouwd. Hier zijn drie, zeer ruime ateliers gerealiseerd. In het bestaande deel van de school zijn ook mooie ruimtes beschikbaar.

 

De Vlindertuin
De Vlindertuin is een centrum voor kunst en sociaal ondernemerschap, gelegen in de Arnhemse wijk Geitenkamp. De voormalige basisschool biedt sinds 2019 onderdak aan een aantal cultureel ondernemers en een aantal sociaal ondernemers. Op basis van afspraken met de gemeente Arnhem wijst SLAK de ruimtes in de Vlindertuin toe. De ambitie daarbij is om de Vlindertuin te maken tot een prachtplek, waar iedereen die dat wil zijn talenten kan ontwikkelen en een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid van de Geitenkamp. Het uiteindelijke doel is om inwoners van de Geitenkamp te inspireren, om bij te dragen aan hun verdere ontwikkeling, actieve deelname aan de samenleving en zo mogelijk (vrijwilligers)werk.

Gezocht
Ondernemende kunstenaars, ontwerpers, creatieven en/of sociaal ondernemers, die samen met de huidige ondernemers en creatieven in de Vlindertuin willen werken aan het creëren en exploiteren van een levendig centrum, met een aantrekkelijk aanbod in de wijk de Geitenkamp. Als partner in de Vlindertuin, voer jij een eigen zelfstandige beroepspraktijk in een culturele discipline (kunst, vormgeving, mode, ambacht, muziek, theater, dans of media, etc.). Jij bent bereid en in staat om jouw beroepspraktijk, met eigen identiteit, eigen middelen en mogelijkheden, te verbinden met die van de andere partners in de Vlindertuin en in de wijk. Zo draag je bij aan een gezamenlijk aanbod voor en met wijkbewoners (zoals cursussen, workshops, openstellen van ruimte, dagbesteding, opleiding, (leer)werkplekken, voorstellingen).

Beschikbaar per 1 juni 2022:
Drie werkruimtes op de nieuwe zolderetage
De originele spanten van de dakconstructie zijn nog zichtbaar in deze sfeervolle ruimtes. De dakramen bieden veel licht en een bijzonder uitzicht. Naast de genoemde vierkante meters hebben deze ruimtes een lager gelegen deel, goed te gebruiken voor opslag of als extra werkplek. Alle ateliers zijn allen voorzien van een pantry, maar worden casco opgeleverd. Je kunt zelf je vloer en wandafwerking bepalen en de ruimte zo naar je hand zetten. De nieuwe ateliers liggen op de eerste verdieping, deze is bereikbaar via een trap.
Unit 1006, 26 m2 – huur €206,00 – servicekosten €119,00 per maand
Unit 1007, 39 m2 – huur €309,00 – servicekosten €179,00 per maand
Unit 1008,  65 m2 – huur €443,00 – servicekosten €257,00 per maand

Beschikbaar per 1 juni 2022:
Twee werkruimtes op de eerste etage
Op het niet verbouwde deel van de eerste etage zijn twee ruime ateliers vrij. Deze ruimtes hebben de mooie originele ramen en zijn daardoor zeer sfeervol en licht. Beide ateliers zijn bereikbaar via een trap.
Unit 1003, 28 m2 – huur €210,00 – servicekosten €128,00 per maand
Unit 1005, 52 m2 – huur €390,00 – servicekosten €238,00 per maand

Wil je reageren op een atelier? Vul dan het formulier op deze pagina in!