Atelierwoningen Arthur Koolkazerne Ede

Wonen en werken in de kazerne

Op zoek naar een stoere woon/werkplek in de oude Arthur Koolkazerne in Ede?  Dit is mogelijk op 10 minuten loopafstand van intercitystation Ede-Wageningen en 15 minuten autorijden van Arnhem.

Dit unieke kazernecomplex uit het begin van de vorige eeuw wordt herontwikkeld tot een nieuwe veelzijdige locatie waar wonen en werken gemixt wordt met allerlei nieuwe functies.

Nu al zijn er allerlei nieuwe initiatieven te vinden zoals het Akoesticum, de bierbrouwerij, kinderopvang en multimediabedrijven. Je kunt dus binnen een straal van 500 meter  een speciaal biertje drinken dat op de kazerne zelf is gebrouwen, daarna een klassiek concert of dansvoorstelling bijwonen in het Akoesticum en afsluiten met een lekkere pizza.

Op het terrein staan twee voormalige kazernegebouwen die binnenkort verbouwd gaan worden tot woon-werkwoningen en atelierwoningen.
Huren: 9 atelierwoningen 

paarden-voor-stal 2Er worden 9 atelierwoningen gebouwd in gebouw 24, één van de vier voormalige paardenstallen van het regiment Huzaren. Deze stallen ademen een stoere sfeer uit, de grote garagedeuren zullen straks de entree van de ateliers worden. Het woongedeelte wordt gerealiseerd op de eerste verdieping.

Om de huur zo laag mogelijk te houden zullen de woningen sober worden verbouwd. De begane grond, met een hoogte van ongeveer 3,5 meter heeft een oppervlakte van 65 m2. De bovengelegen grote zolder, waarbij de nok op ruim 4,5 meter ligt heeft dezelfde oppervlakte.

De huurprijs van de woningen zal net onder de huurtoeslaggrens liggen, de huur van de ateliers rond de € 280,00 per maand (ex. btw). De woningen en ateliers worden goed geïsoleerd en voorzien van een zuinige cv-installatie waardoor de energielasten laag zullen zijn.

Alle woningen zijn toegewezen, u kunt nog reageren voor een plek op de reservelijst: aanbiedingenlijst,
Verwachte opleverdatum: juli 2018.

Kopen: 9 woon-werkwoningen

Arthur Koolkazerne Ede

Dit bestand is ca. 19 mb

Woon in de kazerne is de projectnaam van de ontwikkeling van de naastgelegen stal uit 1906. Deze wordt omgevormd tot 9 koopwoningen. Hier zullen wonen en werken samen gaan. Originele details van deze monumentale paardenstal van de Arthur Koolkazerne zullen na de renovatie weer in ere worden hersteld.

Je hebt de mogelijkheid om de woning casco gerenoveerd te kopen, zodat je samen met architect Xander Arets de binnenruimte kan ontwerpen. Daarna is er de keuze om zelf de woning af te bouwen of door de aannemer die ook het casco gaat renoveren. Wil je een vide, of wil je een loftachtige ruimte? Wil je bedrijfsruimte of een atelier beneden of juist boven? De keuze is aan jou.

V.O.N. prijzen voor de casco woningen zullen rond de € 190.000,- liggen, afhankelijk van welke woning je kiest. Het woonoppervlakte ligt tussen de 110 en 120 m2. Vanaf medio februari 2016 zal de inschrijving starten. Ook hiervoor is de oplevering gepland in het voorjaar van 2018.

Vier woningen zullen een nieuwe dakkapel over de complete breedte (7 meter) krijgen. Mensen met een eigen bedrijf of serieuze hobby krijgen voorrang bij de inschrijving.
Alle woningen zijn intussen verkocht.