Corona Initiatieven

Slak Ateliers wil graag een rol (blijven) spelen bij de ondersteuning van de beoefenaars van creatieve beroepen tijdens de coronacrisis.

Onze mensen komen in het nauw door deze crisis: opdrachten blijven uit, tentoonstellingen vervallen, verkoop en omzet dalen drastisch. Tegelijkertijd ontstaan er initiatieven en innovaties, om in te spelen op de problemen of om deze weg te nemen.

Op deze pagina bieden wij ruimte voor het plaatsen van initiatieven. Ideeën, vragen en suggesties over en voor de coronacrisis kun je insturen via dit contactformulier. Gebruik de hashtag #coronaslak in de onderwerpregel en wij verwerken jouw input.

Initiatief van Anook Cleonne
Kunst als troost in tijden van Corona

Kunst vergroot voor mij altijd het raam op de wereld.

Nu veel mensen daar noodgedwongen langer achter moeten blijven zitten dan ons lief is, help ik graag op mijn manier mee om plekken te maken waar we onszelf én elkaar altijd kunnen terugvinden; onze verbeelding.  

En als ik mezelf kan troosten door te tekenen, zou ik dat ook voor een ander kunnen doen bedacht ik me. 

Daarom. Juist nu blijf ik tekenen.

En maak ik dagelijks een tekening bij een gedicht dat mij houvast geeft. Die zachte beelden geven als die van het dagelijkse nieuws te groot of te hard zijn.

En ik deel ze met jou. Of met mensen die jij kent die dat kunnen gebruiken. Elke dag om 17:00 uur plaats ik een dag-tekening op mijn website www.anookcleonne.nl, op Facebook, Insta en Twitter!

Herken jij jouw plek van troost, laat het me weten en ik stuur ‘m gratis naar je op. Of je geeft me een naam en adres van iemand waarvan jij denkt dat hij of zij wel wat houvast of schoonheid kan gebruiken nu. 

Ik stuur je alleen een tikkie voor de verzendkosten (porto en een sterke envelop zodat het werk mooi blijft!). 

Het is aan jou om dat eventueel aan te vullen met een vrijwillige donatie, maar dat hoeft niet.