De Koepel

De Koepel

SLAK wil een grote rol gaan spelen in het toekomstige beheer van het voormalige gevangeniscomplex in de Arnhemse wijk Lombok. Het complex kan voor SLAK en voor Arnhem een substantiële uitbreiding betekenen voor het bestand aan permanent beschikbare ateliers en atelierwoningen in Arnhem.

Naast ateliers en atelierwoningen zal er in de Koepel ruimte worden vrijgemaakt voor studio’s, (gedeelde) werkplaatsen, vormgevingsbureaus, muziekoefenruimtes en kantoren voor (startende) creatief ondernemers en culturele organisaties. De Koepel moet een bruisende plek worden voor alle culturele disciplines: modeontwerpers, muzikanten, beeldend kunstenaars, schrijvers, theatermakers, vormgevers, ontwerpers, ambachtslieden en andere creatief ondernemers. Oftewel een verzamelplaats voor kunstenaarsinitiatieven, projectbureaus, culturele organisaties waarbij nadruk ligt op ontmoeting, samenwerking, uitwisseling, kruisbestuiving en experiment.

De ruimte van de Koepel zelf zal zoveel mogelijk publiek toegankelijk zijn en gebruikt worden voor (kleinschalige) culturele evenementen zoals exposities, projecten, voorstellingen en (kunst)beurzen. Maar ook opengestelde ateliers, kleine winkeltjes, galeries en goede horecavoorzieningen leveren een bijdrage aan de nieuwe publieke functie van de voormalige gevangenis.

Bij de invulling van de gebruikers zal door SLAK en de andere initiatiefnemende partijen (BOEi, SBH Architecten, Kuiper Arnhem en FDP) veel aandacht worden besteed aan de mate waarin gebruikers elkaar onderling kunnen aanvullen en versterken en tevens welkome verbindingen kunnen maken met de buurt en de buurteconomie.

Bent u geinteresseerd in de ontwikkelingen meld u dan aan voor de mailinglijst via dit formulier onder vermelding van de Koepel.