Arnhem, Varkensstraat 2 en 47

Gezocht: creatieve invulling voor panden in Arnhemse Varkensstraat

Ben je werkzaam in de creatieve industrie en heb je een geniaal idee voor een inspirerende werk- en/of verkoopplek in hartje Arnhem? De Gemeente Arnhem heeft SLAK ateliers in de arm genomen om de Varkensstraat overdag nieuw leven in te blazen. SLAK ateliers stelt vanaf 1 juli twee interessante panden in deze straat beschikbaar voor creatieve makers met ondernemerszin.

Wie is er in de nacht niet doorheen gestruind voor een feestje of afzakkertje rondom de Korenmarkt? Als het aan de gemeente en SLAK ateliers ligt, wordt de Varkensstraat juist overdag meer levendig. Door herontwikkeling krijgt het Korenkwartier overdag meer en meer aantrekkingskracht: op de Korenmarkt komt een foodhall en er worden verschillende appartementen gerealiseerd waardoor de leefbaarheid van het gebied versterkt.  

Ondernemers uit de creatieve industrie gaan ook een belangrijke rol spelen in deze buurt. En daarom zijn er goede ideeën nodig! In de eerste plaats gaat het om vier panden, waarvan er twee al in gebruik zijn door creatieve ondernemers. Mogelijk worden dit er snel meer. Vanaf 1 juli 2020 beschikbaar:

Varkensstraat 2:

+- 50 m².

Voormalige bar met twee geveldeuren, achterkamer, toiletten en kelder voor opslag met keukenfaciliteiten.

Varkensstraat 47:

+- 100m².

Voormalig café met twee geveldeuren, keuken, toiletten en kleine opslagruimte.

Het zijn kluspanden. Ze worden veilig opgeleverd en drie jaar beschikbaar gesteld middels een bruikleenovereenkomst, tegen een gebruikersvergoeding van ca. 100-200 euro en servicekosten. Voortzetting van de projecten is op termijn bespreekbaar.

Van de gebruikers wordt een zekere slagkracht gevraagd om iets moois te maken van het interieur en de gevel/etalage. Gezien het toekomstperspectief zijn de panden de investering zeker waard. Daarnaast is het van belang dat de ondernemers onderling met elkaar samenwerken op het gebied van communicatie en het organiseren van activiteiten.

Heb jij zin om voor reuring te zorgen in dit deel van de Arnhemse binnenstad? Met een toffe werk- en verkoopplek in één, een bijzonder samenwerkingsproject, conceptstore of ander initiatief op het gebied van design, mode, kunst of media? We ontvangen graag je plan met beeldmateriaal en een korte omschrijving van evt. eerdere projecten die je hebt opgestart (max . 1200 woorden), via c.guda@slak.nl.

Tussentijds

De panden in de Varkensstraat maken deel uit van Tussentijds, een initiatief van SLAK ateliers.

Tussentijds is een winkelketen van tijdelijke design-, kunst- en cultuurwinkels, opgezet en gerund door creatieve en culturele ondernemers. In plaats van leegstand worden panden op een originele manier ingevuld.