Arnhem, Varkensstraat 2 en 47

De Gemeente Arnhem heeft SLAK ateliers in de arm genomen om de Varkensstraat overdag nieuw leven in te blazen. Vanaf 1 juli 2020 stelt SLAK ateliers twee interessante panden in deze straat beschikbaar voor creatieve makers met ondernemerszin.

Door herontwikkeling krijgt het Korenkwartier overdag meer en meer aantrekkingskracht: op de Korenmarkt komt een foodhall en er worden verschillende appartementen gerealiseerd waardoor de leefbaarheid van het gebied versterkt. Ondernemers uit de creatieve industrie gaan ook een belangrijke rol spelen in deze buurt. In de eerste plaats zal SLAK ateliers vier panden beheren, waarvan er twee al in gebruik zijn door creatieve ondernemers. Mogelijk worden dit er snel meer.

Varkensstraat 2:

+- 50 m².

Voormalige bar met twee geveldeuren, achterkamer, toiletten en kelder voor opslag met keukenfaciliteiten.

Varkensstraat 47:

+- 100m².

Voormalig café met twee geveldeuren, keuken, toiletten en kleine opslagruimte.

Het zijn kluspanden. Ze worden veilig opgeleverd en drie jaar beschikbaar gesteld middels een bruikleenovereenkomst, tegen een gebruikersvergoeding van ca. 100-200 euro en servicekosten. Voortzetting van de projecten is op termijn bespreekbaar.

Van de gebruikers wordt een zekere slagkracht gevraagd om iets moois te maken van het interieur en de gevel/etalage. Gezien het toekomstperspectief zijn de panden de investering zeker waard. Daarnaast is het van belang dat de ondernemers onderling met elkaar samenwerken op het gebied van communicatie en het organiseren van activiteiten.

Tussentijds

De panden in de Varkensstraat maken deel uit van Tussentijds, een initiatief van SLAK ateliers.

Tussentijds is een winkelketen van tijdelijke design-, kunst- en cultuurwinkels, opgezet en gerund door creatieve en culturele ondernemers. In plaats van leegstand worden panden op een originele manier ingevuld.