Nijmegen, NYMA-kwartier

SLAK is met de gemeente Nijmegen in gesprek over de toekomstige invulling van het NYMA-terrein. De gemeente heeft als plan om hier een culturele hotspot te maken waar kunstenaars, ambachtslieden en cultureel ondernemers kunnen werken. Een voorwaarde hiervoor is dat de gebouwen op het terrein een publiek karakter krijgen. Culturele evenementen zullen hieraan bijdragen.

In de tijdelijke situatie (en de slechte staat waarin de verbouwen verkeren) zou SLAK een deel van het terrein willen inrichten met verplaatsbare modules waarin kunstenaars, creatieve initiatieven en andere culturele ondernemers kunnen werken, exposeren en organiseren. In 2019 hoopt SLAK hiermee te kunnen starten. Ook op de langere termijn ziet SLAK een beheerdersrol voor zichzelf weggelegd. SLAK wil graag optrekken met de andere partijen die bij dit project betrokken zijn.

Wat betreft culturele invulling denkt SLAK met name aan de ondernemende kunstenaars, ontwerpers en makers binnen haar doelgroep die ook naar buiten toe een functie hebben (bijvoorbeeld een winkel, een galerie of cursusruimte), zodat het NYMA terrein ook voor publiek (en niet alleen voor individuele kunstenaars) een aantrekkelijke plek wordt om naartoe te komen.