Arnhem, Arnhems Buiten

Sinds eind 2015 beheert SLAK meerdere gebouwen op het noordelijk deel van het voormalige KEMA-terrein op Arnhems Buiten (de Brink). In de monumentale gebouwen B30 en B46 zijn meerdere kunstenaars, culturele organisaties en creatief ondernemers gehuisvest.

In 2016 kwamen ook op het zuidelijk deel van Arnhems Buiten (de Hes) gebouwen in beheer bij SLAK . Op de Hes zijn Popcentrum Jacobiberg (gebouwen H01 & H02), de Oosterbeekse Stichting voor Kunst en Landschap Scarabee & Nacht-Theater (H29), beeldhouwers (gebouw H33) en meerdere startende en gevorderden creatieven (H40) gehuisvest zoals modevormgevers, productontwerpers en grafisch ontwerpers.

Het gaat in alle gevallen om tijdelijke verhuur, waarbij panden uiteindelijk gesloopt gaan worden of er ruimte gemaakt moet worden voor een permanente bestemming. SLAK is echter met de eigenaren  in gesprek over een duurzame oplossing voor huisvesting van creatieven op Arnhems Buiten. SLAK hoopt een of meerdere locaties voor creatieven te kunnen behouden op dit terrein.