SLAK ateliers x Getir: Etalagegalerie in ‘dark store’ in Beekstraat 71, Arnhem

SLAK ateliers en Getir hebben de handen ineengeslagen om de etalage van de ‘dark store’ aan de Beekstraat 71 in Arnhem om te toveren tot galerie voor lokale kunstenaars! Het pilot project is gestart met het prachtige werk van Yildau ter Beek en Judith Stolker, beiden met een atelier in de Beekstraat. De komende 3 maanden zijn de werken in de etalage te zien en via een QR-code te kopen.

Samenwerking Getir en SLAK ateliers
Het doel van het pilot project is het creëren van een kunstgalerie waar lokale kunstenaars gedurende drie maanden hun werk kunnen exposeren en verkopen. Elke drie maanden wordt de etalagegalerie beschikbaar gesteld aan twee kunstenaars uit Arnhem. Het project wordt geopend met de werken van kunstenaars uit de Beekstraat, waar ook Getir zich bevindt. Vanaf 31 mei 2022 zijn de kunstwerken van Yildau ter Beek en Judith Stolker te bezichtigen en via een QR-code te kopen.

SLAK ateliers is voor dit pilot project een vanzelfsprekende partner met een groot netwerk in de creatieve sector. De stichting SLAK ateliers creëert woon- en werkruimten en broedplaatsen voor kunstenaars, creatieve makers en culturele organisaties in Gelderland.

‘’Vanuit SLAK werken we graag mee aan dit soort mooie initiatieven om de creatieve sector ruimte te geven en zichtbaar te maken in de stad. We helpen graag mee om de prachtige kunst uit Arnhem aan het brede publiek te laten zien. Hopelijk is dit project een voorbeeld voor andere bedrijven in de stad!’’ – Tamar Oosterlaar, directeur-bestuurder SLAK ateliers

 

 

Yildau ter Beek
Yildau ter Beek woont en werkt in Arnhem en koestert een grote liefde voor (en verlangen naar) de natuur. In haar schilderijen probeert Ter Beek impressies te vangen van het buiten zijn: van bewegende takken, ruisend gras en vochtige aarde. Door middel van vele gelaagde eenvoudige kleurvlakken stralen de schilderijen zowel stilte als beweging uit.    

‘’Ik vind het mooi hoe dit project een oplossing vind voor de dichtgeplakte etalages in de binnenstad, en tegelijkertijd kunst toegankelijk maakt voor een breed publiek. Ik voel me vereerd dat ik mijn werk hier kan laten zien.’’ – Yildau ter Beek

 

 

Judith Stolker
Judith Stolker heeft al dertig jaar een atelier in een voormalig winkelcentrum in de Beekstraat. Ze maakt voornamelijk grafiek in kleine oplage en tekeningen. Haar werk is ingetogen expressief met rustige krachtige vormen en afgewogen kleuren. Voor de etalages in de Beekstraat koos ze voor een sjabloondruk en twee vinyldrukken. 

‘’Fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan het mooier maken van de Beekstraat’’– Judith Stolker