Saksen Weimar atelierwoningen

vogelvlucht-300x172Saksen Weimar woningen

De bestaande logiesgebouwen op het voormalig kazerneterrein zijn gerenoveerd en omgevormd tot appartementen geschikt voor woonwerkruimte. In mei 2013 zijn de appartementen opgeleverd. De appartementen variëren in vorm en grootte, en kunnen verdeeld zijn over twee verdiepingen. Een mix van wonen, kunst en cultuur zorgen voor verscheidenheid, creativiteit, gezelligheid en levendigheid. Het gebied achter het Saksen Weimar kazerneterrein staat in het teken van wonen in het landschap: rust en groen.

De appartementen zijn ondergebracht in vier logiesgebouwen. Alle gebouwen hebben een centrale ingang en zijn met de trap bereikbaar. Elk gebouw heeft drie woonlagen en de appartementen zijn zowel gelijkvloers als over twee woonlagen verdeeld. De bewoners van de appartementen kunnen parkeren op het openbaar terrein rondom de gebouwen.

Fotografie: Ivonne Zijp

28 Appartementen in gebouw B en C

Logiesgebouwen B en C hebben elk 14 appartementen per gebouw, zowel drie- als vierkamerappartementen. De acht woningen op de begane grond zijn voorzien van een eigen tuin, bereikbaar via openslaande deuren. Vier van de 14 appartementen beschikken over een aparte werkruimte, die vanuit de eigen woning en de gang bereikbaar is. De overige appartementen bieden voldoende ruimte om de werkruimte in de woonkamer of in één van de slaapkamers te creëren.

Ieder appartement heeft een ruime woonkamer met open keuken, badkamer, apart toilet, twee of drie slaapkamers en een binnenberging. Er is een gezamenlijke fietsenberging. De vier appartementen op de tweede verdieping hebben een entresol, in te richten als berging of slaapgelegenheid.

Als er een woning vrij komt, dan wordt deze aangeboden op onze aanbiedingenlijst.