Saksen Weimar atelierwoningen

vogelvlucht-300x172Saksen Weimar woningen

De bestaande logiesgebouwen op het voormalig kazerneterrein zijn gerenoveerd en omgevormd tot appartementen geschikt voor woonwerkruimte. In mei 2013 zijn de appartementen opgeleverd. De appartementen varieren in vorm, grootte, en kunnen verdeeld zijn over twee verdiepingen. Een mix van wonen, kunst en cultuur zorgen voor verscheidenheid, creativiteit, gezelligheid en levendigheid. Het gebied achter het Saksen Weimar kazerneterrein staat in het teken van wonen in het landschap: rust en groen.

De appartementen zijn ondergebracht in vier logiesgebouwen. Alle gebouwen hebben een centrale ingang en zijn met de trap bereikbaar. Elk gebouw heeft drie woonlagen en de appartementen kunnen zowel gelijkvloers als over maximaal twee woonlagen verdeeld zijn.
Alle bewoners van de appartementen kunnen parkeren in de bestemde parkeervakken op het openbaar terrein rondom de logiesgebouwen.

Fotografie: Ivonne Zijp

28 Appartementen in gebouw B en C

Logiesgebouwen B en C hebben elk 14 appartementen per gebouw. Ieder gebouw heeft zowel drie als vierkamerappartementen. De 8 woningen op de begane grond zijn voorzien van een eigen tuin. Deze tuin is bereikbaar via openslaande deuren. Vier van de 14 appartementen beschikken over een aparte werkruimte. Deze werkruimte is zowel vanuit uw eigen woning als de gang bereikbaar. De overige appartementen bieden voldoende ruimte om de werkruimte zowel in de woonkamer als in een van de slaapkamers te creeren.

Ieder appartement heeft een ruime woonkamer met open keuken, badkamer, apart toilet, twee of drie slaapkamers en een binnenberging. De opstelling van de wasmachine en droger kan of in de berging of in de badkamer gesitueerd zijn. Alle appartementen hebben geen buitenberging maar een gezamenlijke fietsenberging.
De vier appartementen op de tweede verdieping hebben een entresol welke u kunt inrichten als slaapgelegenheid of berging.

Als er een woning vrij komt dan wordt deze aangeboden op onze aanbiedingenlijst.