Arthur Koolkwartier, Ede

In de oude Arthur Koolkazerne in Ede zijn meerdere woon/werkplekken te vinden. Dit unieke kazernecomplex uit het begin van de vorige eeuw werd herontwikkeld tot een nieuwe veelzijdige locatie waar wonen en werken gemixt wordt met allerlei nieuwe functies. Er zijn allerlei nieuwe initiatieven te vinden zoals het Akoesticum, de bierbrouwerij, kinderopvang en multimediabedrijven. 

Arthur Koolkwartier 19a tot en met 35a: 9 atelierwoningen 

Er zijn 9 atelierwoningen gebouwd in gebouw 24, één van de vier voormalige paardenstallen van het regiment Huzaren. Het woongedeelte is gerealiseerd op de eerste verdieping, het atelier is op de begane grond.
De woningen zijn in juli 2018 opgeleverd.

De begane grond, met een hoogte van ongeveer 3,5 meter heeft een oppervlakte van 65 m2. De bovengelegen grote zolder, waarbij de nok op ruim 4,5 meter ligt heeft dezelfde oppervlakte.

De huurprijs van de woningen ligt net onder de huurtoeslaggrens: de huur van de ateliers ligt rond de € 295,00 per maand (ex. btw). De woningen en ateliers zijn goed geïsoleerd en voorzien van een zuinige cv-installatie waardoor de energielasten laag zijn.