Atelierwoningen Arthur Koolkwartier Ede

Wonen en werken in de kazerne

Op zoek naar een stoere woon/werkplek in de oude Arthur Koolkazerne in Ede?  Dit is mogelijk op 10 minuten loopafstand van intercitystation Ede-Wageningen en 15 minuten autorijden van Arnhem.

Dit unieke kazernecomplex uit het begin van de vorige eeuw wordt herontwikkeld tot een nieuwe veelzijdige locatie waar wonen en werken gemixt wordt met allerlei nieuwe functies.

Nu al zijn er allerlei nieuwe initiatieven te vinden zoals het Akoesticum, de bierbrouwerij, kinderopvang en multimediabedrijven. Je kunt dus binnen een straal van 500 meter  een speciaal biertje drinken dat op de kazerne zelf is gebrouwen, daarna een klassiek concert of dansvoorstelling bijwonen in het Akoesticum en afsluiten met een lekkere pizza.

Arthur Koolkwartier 19a tot en met 35a: 9 atelierwoningen 

Er zijn 9 atelierwoningen gebouwd in gebouw 24, één van de vier voormalige paardenstallen van het regiment Huzaren. Deze stallen ademen een stoere sfeer uit. Het woongedeelte is gerealiseerd op de eerste verdieping, het atelier is op de begane grond.
De woningen zijn in juli 2018 opgeleverd.

De begane grond, met een hoogte van ongeveer 3,5 meter heeft een oppervlakte van 65 m2. De bovengelegen grote zolder, waarbij de nok op ruim 4,5 meter ligt heeft dezelfde oppervlakte.

De huurprijs van de woningen ligt net onder de  huurtoeslaggrens , de huur van de ateliers ligt rond de € 295,00 per maand (ex. btw). De woningen en ateliers zijn goed geïsoleerd en voorzien van een zuinige cv-installatie waardoor de energielasten laag zullen zijn.